Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Maandag 8 juli – Vaartocht –

8 juli @ 12:00 - 17:00

Maandag 8 juli – Vaartocht –

In de middag maken we een schilderachtige vaartocht door het prachtige Oostzanerveld, een uniek natuurgebied in Noord-Holland. Deze vaartocht biedt een ontspannen en leerzame ervaring, waarbij u kunt genieten van de serene omgeving terwijl u meer te weten komt over de rijke geschiedenis en ecologie van het gebied.

Bij aankomst aan de boot wordt u verwelkomd met een kopje koffie of thee, waardoor u zich direct thuis voelt aan boord. Terwijl de boot rustig door de kronkelende waterwegen van het Oostzanerveld glijdt, zal een ervaren gids u onderweg van alles vertellen over het gebied.

Het Oostzanerveld is een uitgestrekt veengebied dat bekend staat om zijn diverse flora en fauna. Het landschap is bezaaid met weidse rietvelden, bloemrijke graslanden en stille wateren die een thuis bieden aan talrijke vogelsoorten en andere dieren. De gids zal u wijzen op de verschillende soorten planten en dieren die u onderweg tegenkomt en interessante verhalen delen over hun rol in het ecosysteem.

Daarnaast biedt de gids fascinerende inzichten in de geschiedenis van het Oostzanerveld. U zult horen hoe dit landschap door de eeuwen heen is gevormd door zowel natuurlijke processen als menselijke activiteiten, zoals de veenontginning en de aanleg van polders. De verhalen over de vroegere bewoners van het gebied, hun leefwijze en de veranderingen die zij hebben doorgevoerd, maken de tocht extra boeiend.

Deze vaartocht door het Oostzanerveld is niet alleen een kans om te ontspannen en van de natuur te genieten, maar ook om uw kennis te vergroten over dit bijzondere stukje Nederland. Of u nu een natuurliefhebber bent, geïnteresseerd bent in geschiedenis, of gewoon een rustige middag wilt doorbrengen, deze tocht biedt voor ieder wat wils.

Met koffie en thee inbegrepen, kunt u onderweg genieten van een verfrissend drankje terwijl u de schoonheid van het Oostzanerveld in u opneemt. Het belooft een onvergetelijke middag te worden, vol met nieuwe ontdekkingen en prachtige uitzichten.

Kosten € 32,50

U wordt gehaald en gebracht. De rit gaat door vanaf 5 personen maar vol=vol!

De avond voor vertrek wordt u geïnformeerd over het tijdstip van ophalen.
Ga een keer met ons mee, u zult er geen spijt van hebben.

Meer informatie of uitje boeken Herman Reurts 0299-705544 of Sandra Mulder 06 36 03 56 19
Banknummer : NL92 RABO 0323 1265 45
Ten name van : Stichting Mee-Doen Purmerend

 

Gegevens

Datum:
8 juli
Tijd:
12:00 - 17:00
Evenement Categorie: