Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Donderdag 11 juli – Dierentuin Artis –

11 juli @ 09:30 - 17:00

Samen gezellig dagje naar de Dierentuin, incl. koffie/thee en lunch.

Dierentuin Artis, officieel bekend als Natura Artis Magistra, is de oudste dierentuin van Nederland en een van de oudste dierentuinen van Europa. Gelegen in het hart van Amsterdam, opende Artis zijn deuren in 1838 en heeft sindsdien een rijke geschiedenis opgebouwd als een geliefde bestemming voor zowel inwoners als toeristen.

Artis biedt een unieke combinatie van natuur, cultuur en historie. Het park herbergt meer dan 700 diersoorten, waaronder leeuwen, olifanten, giraffen, pinguïns en talloze andere fascinerende dieren uit alle delen van de wereld. Bezoekers kunnen de dieren bewonderen in natuurlijke, goed verzorgde habitats die zijn ontworpen om het welzijn van de dieren te waarborgen en een educatieve ervaring te bieden.

Naast de dierenverblijven heeft Artis ook een prachtig aangelegde tuin met historische bomen, bloemperken en vijvers, wat bijdraagt aan de serene en schilderachtige sfeer van het park. De historische architectuur van de gebouwen in Artis, zoals het Aquarium en het Planetarium, voegen een extra dimensie toe aan het bezoek.

Het Aquarium van Artis biedt een fascinerende blik onder water, met indrukwekkende displays van tropische vissen, koralen en andere zeedieren. Het Planetarium neemt bezoekers mee op een reis door het universum met boeiende shows over sterren, planeten en ruimteverkenning.

Artis is ook een centrum voor educatie en onderzoek. Het biedt tal van educatieve programma’s, workshops en rondleidingen voor scholen en bezoekers van alle leeftijden. De dierentuin speelt een actieve rol in natuurbehoud en draagt bij aan internationale fokprogramma’s voor bedreigde diersoorten.

Voor bezoekers is er ook een scala aan eet- en drinkgelegenheden, evenals speeltuinen en picknickplaatsen, wat Artis tot een perfecte bestemming maakt voor een dagje uit met het hele gezin.

Met zijn combinatie van natuur, cultuur en educatie biedt Dierentuin Artis een onvergetelijke ervaring en blijft het een iconisch en geliefd onderdeel van Amsterdam.

Kosten € 32,50

U wordt gehaald en gebracht. De rit gaat door vanaf 5 personen maar vol=vol!

De avond voor vertrek wordt u geïnformeerd over het tijdstip van ophalen.
Ga een keer met ons mee, u zult er geen spijt van hebben.

Meer informatie of uitje boeken Herman Reurts 0299-705544 of Sandra Mulder 06 36 03 56 19
Banknummer : NL92 RABO 0323 1265 45
Ten name van : Stichting Mee-Doen Purmerend

Gegevens

Datum:
11 juli
Tijd:
09:30 - 17:00
Evenement Categorie: