Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Maandag 15 juli – Stoomtrein –

15 juli @ 09:30 - 17:00

Donderdag 13 juni – Stoomtrein –

We gaan gezellig naar het Bakkersmuseum met de stroomtrein van Hoorn naar Medenblik.
Inclusief, koffie/thee en lunch.

Het Bakkersmuseum in Medemblik is een charmante en nostalgische bestemming waar bezoekers een kijkje kunnen nemen in de rijke geschiedenis van het bakkersvak. Dit museum, gevestigd in een prachtig gerestaureerde bakkerij, biedt een fascinerende reis door de tijd, waar u kunt zien hoe brood en banket vroeger werden gemaakt.

Een bijzondere manier om het Bakkersmuseum te bezoeken is met de historische stroomtrein van Hoorn naar Medemblik. Deze stoomtreinrit is een belevenis op zich, waarbij u door het schilderachtige Noord-Hollandse landschap reist. De trein, die vaak wordt getrokken door een klassieke stoomlocomotief, ademt de sfeer van vroeger en biedt een unieke ervaring voor jong en oud.

Tijdens de rit kunt u genieten van het prachtige uitzicht op de weilanden, molens en dorpen die u onderweg passeert. De stoomtrein brengt u naar het pittoreske Medemblik, waar het Bakkersmuseum op loopafstand van het station ligt.

In het Bakkersmuseum zelf kunt u een uitgebreide collectie van historische bakkerijgereedschappen, machines en ambachtelijke bakproducten bewonderen. Demonstraties door ervaren bakkers laten zien hoe traditionele technieken werden gebruikt om de heerlijkste broden en lekkernijen te maken. U kunt zelfs deelnemen aan workshops om zelf de kneepjes van het vak te leren.

Het bezoek aan het Bakkersmuseum, gecombineerd met de rit met de stoomtrein, biedt een perfect dagje uit voor het hele gezin. Het is niet alleen een leuke en educatieve ervaring, maar ook een heerlijke manier om te genieten van het beste van de Nederlandse tradities en ambachten.

Kosten € 39,50

U wordt gehaald en gebracht. De rit gaat door vanaf 5 personen maar vol=vol!

De avond voor vertrek wordt u geïnformeerd over het tijdstip van ophalen.
Ga een keer met ons mee, u zult er geen spijt van hebben.

Meer informatie of uitje boeken Herman Reurts 0299-705544 of Sandra Mulder 06 36 03 56 19
Banknummer : NL92 RABO 0323 1265 45
Ten name van : Stichting Mee-Doen Purmerend

Gegevens

Datum:
15 juli
Tijd:
09:30 - 17:00
Evenement Categorie: