Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Dinsdag 2 juli – Volendam –

2 juli @ 09:30 - 17:00

Dinsdag 2 juli – Volendam –
Volendams museum na afloop visje halen op de dijk.

Volendam is een iconisch vissersdorp gelegen aan het IJsselmeer in de provincie Noord-Holland, Nederland. Het dorp staat wereldwijd bekend om zijn traditionele klederdracht, pittoreske straatjes en rijke maritieme geschiedenis. Volendam trekt jaarlijks duizenden toeristen die willen genieten van de authentieke sfeer en de unieke bezienswaardigheden.

Een van de meest opvallende kenmerken van Volendam is de traditionele klederdracht die nog steeds door sommige inwoners wordt gedragen, vooral tijdens speciale gelegenheden en toeristische evenementen. De typische Volendamse klederdracht, met de kenmerkende kappen en kleurrijke rokken, is een geliefd fotomoment voor bezoekers.

De Dijk, de beroemde boulevard van Volendam, is het hart van het dorp en biedt een prachtige wandeling langs het water met uitzicht op de haven. Hier vindt u talloze gezellige cafés, restaurants en winkeltjes die lokale specialiteiten aanbieden, zoals gerookte paling en haring. De verse vis, direct uit het IJsselmeer, is een must-try voor elke bezoeker.

Volendam heeft ook een rijke muzikale traditie en staat bekend als de bakermat van veel bekende Nederlandse artiesten en bands. Het Palingsoundmuseum geeft inzicht in de muzikale geschiedenis van het dorp en toont memorabilia van bekende Volendamse artiesten zoals The Cats en BZN.

Een bezoek aan Volendam is niet compleet zonder een kijkje te nemen in een van de vele visrokerijen waar de beroemde Volendamse paling wordt gerookt. Deze traditionele ambacht biedt een fascinerend kijkje in het culinaire erfgoed van het dorp.

Voor liefhebbers van geschiedenis en cultuur biedt Volendam ook verschillende musea en historische bezienswaardigheden. Het Volendams Museum toont de rijke geschiedenis en cultuur van het dorp, met exposities van traditionele klederdracht, schilderijen en historische voorwerpen.Kosten: € 26,50

U wordt gehaald en gebracht. De rit gaat door vanaf 5 personen maar vol=vol!

De avond voor vertrek wordt u geïnformeerd over het tijdstip van ophalen.
Ga een keer met ons mee, u zult er geen spijt van hebben.

Meer informatie of uitje boeken Herman Reurts 0299-705544 of Sandra Mulder 06 36 03 56 19
Banknummer : NL92 RABO 0323 1265 45
Ten name van : Stichting Mee-Doen Purmerend

 

Gegevens

Datum:
2 juli
Tijd:
09:30 - 17:00
Evenement Categorie: