Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Woensdag 24 juli – Kaasmarkt Edam –

24 juli @ 10:00 - 17:00

Woensdag 24 juli – Kaasmarkt Edam –

Altijd al een keer de kaashandel willen meemaken?

Grijp nu uw kans en ervaar de traditionele kaashandel op de beroemde Edamse Kaasmarkt! Deze uitstap biedt een unieke gelegenheid om de rijke geschiedenis en cultuur van de Nederlandse kaasproductie van dichtbij te beleven.

Bij aankomst op de Edamse Kaasmarkt wordt u verwelkomd door de levendige en kleurrijke sfeer die deze historische markt kenmerkt. De markt wordt gehouden op het pittoreske plein van Edam, een stadje dat wereldwijd bekend staat om zijn heerlijke kaas. De kaasdragers, gekleed in traditionele witte pakken en strohoeden, dragen de kazen op houten berries (draagberries) naar en van de weegschalen. Het wegen, keuren en verhandelen van de kazen gebeurt volgens eeuwenoude tradities en biedt een fascinerend schouwspel.

Tijdens uw bezoek krijgt u de gelegenheid om de kaasdragers en handelaren in actie te zien, terwijl ze de kazen wegen en verhandelen. De gids zal u uitleg geven over de geschiedenis van de kaashandel in Edam en de betekenis van de verschillende rituelen en tradities. U kunt ook proeven van de heerlijke Edammer kaas en andere lokale lekkernijen die op de markt worden aangeboden.

Na het verkennen van de kaasmarkt, staat er een heerlijke lunch voor u klaar. U kunt genieten van een smakelijke maaltijd in een van de gezellige restaurants of cafés in de buurt van de markt. De lunch biedt een mooie gelegenheid om even bij te komen, ervaringen uit te wisselen en na te praten over de belevenissen op de kaasmarkt.

Deze uitstap naar de Edamse Kaasmarkt is niet alleen een feest voor de smaakpapillen, maar ook een culturele en educatieve ervaring die u een diepgaand inzicht geeft in een belangrijk aspect van het Nederlandse erfgoed. Of u nu een kaasliefhebber bent, geïnteresseerd bent in geschiedenis, of gewoon een leuke en leerzame dag wilt beleven, deze excursie is een aanrader.

Mis deze unieke kans niet om de authentieke kaashandel in Edam mee te maken en schrijf u snel in voor een onvergetelijke ervaring, inclusief een heerlijke lunch!

Kosten € 22,50

U wordt gehaald en gebracht. De rit gaat door vanaf 5 personen maar vol=vol!

De avond voor vertrek wordt u geïnformeerd over het tijdstip van ophalen.
Ga een keer met ons mee, u zult er geen spijt van hebben.

Meer informatie of uitje boeken Herman Reurts 0299-705544 of Sandra Mulder 06 36 03 56 19
Banknummer : NL92 RABO 0323 1265 45
Ten name van : Stichting Mee-Doen Purmerend

Gegevens

Datum:
24 juli
Tijd:
10:00 - 17:00
Evenement Categorie: