(Jaren geleden gebeurd, toen Amsterdam nog humor had)

Een vriend en ik, twee rasechte Amsterdammers, liepen op een mooie dag over de Nieuwendijk. Het was die dag heerlijk weer en lekker warm. Na een tijdje gelopen te hebben, kregen wij dorst en gingen wij op zoek naar een cafeetje. Een stukje verder op de Nieuwendijk zagen wij in de goot een kapotte etalagepop liggen. Wij pakten de pop op en namen deze tussen ons in.

Een stukje verder zagen wij een café  en gingen daar naar binnen. Wij zetten de pop op een barkruk en mijn vriend en ik gingen ieder aan een kant naast de pop zitten. Wij bestelden 3 pils en dronken dit in één teug op omdat wij erge dorst hadden. Hierna bestelden nog een paar keer een paar lekkere koude biertjes en op een goed moment stonden mijn vriend en ik op en zeiden tegen de barman: “Wij gaan er vandoor hoor en onze vriend hier in het midden betaald de rekening”.

Met een paar grote stappen verlieten wij grinnikend het café en lieten de barman enigszins verbouwereerd achter. Een uurtje later gingen wij terug naar het café en hebben wij alsnog keurig de rekening betaald en een leuke fooi gegeven. De barman kon onze grap wel waarderen en bood ons nog een gratis biertje aan …………….

Een waar gebeurd verhaal van Sjaak Aue