Het verhaal “Tuinieren houd je jong” gaat over een jonge vrouw die het in het leven niet altijd gemakkelijk heeft gehad. Ze woont alleen in een klein appartement en heeft weinig sociale contacten. Toch probeert ze het beste te maken van haar leven en geeft ze niet op.

Op een dag besluit ze om een kleine tuin aan te leggen op het dak van haar appartementencomplex. Ze koopt wat zaden en plantjes en begint te werken aan haar tuintje. De eerste tijd gaat het nog niet zo gemakkelijk, want ze heeft niet veel ervaring met tuinieren. Maar ze blijft proberen en leert steeds meer.

Na verloop van tijd bloeit haar tuintje op en wordt het een oase van rust voor haar. Ze geniet van het groen en de vogels die er rondvliegen. Ze ontdekt dat tuinieren niet alleen leuk is, maar ook heel ontspannend.

Op een dag nodigt ze haar buren uit om een kijkje te nemen in haar tuin. Ze zijn onder de indruk van wat ze zien en vragen haar of ze ook voor hen een tuin wil aanleggen. Ze stemt toe en zo begint ze een kleine plantendienst op te zetten.

Ze werkt hard en geeft haar beste beentje voor haar klanten. Ze ontdekt dat ze een echte passie heeft voor tuinieren en dat het haar zelfvertrouwen een boost geeft. Al snel heeft ze genoeg werk en kan ze zichzelf onderhouden.

Ze is dankbaar voor alles wat het tuinieren haar heeft gebracht en bedenkt de slogan “Tuinieren houd je jong”, wat staat voor haar toewijding aan haar klanten. Ze blijft altijd doorgaan en geeft nooit op, want ze weet dat het leven soms moeilijk kan zijn, maar dat je altijd door kunt blijven gaan als je erin gelooft.