Jantje……… Gewoon een Hollandse naam voor een lief klein jochie. Net als vele andere kinderen kon Jantje al een tijd niet naar school, omdat de school vanwege de Corona was gesloten. Mama deed iedere dag met Jantje de opdrachten en oefeningen die de school had meegegeven. Op een dag zei mama tegen Jantje dat zij een verrassing voor hem had. Natuurlijk was Jantje heel erg nieuwsgierig wat of de verrassing was. Mama vertelde dat op de televisie was gezegd dat de school weer open mocht. Dat vond Jantje inderdaad een geweldige verrassing. Hij was dan ook dolblij, want hij ging graag naar school. Gelukkig kon hij dan weer lekker spelen met zijn vrienden en leren bij meester Fred. Meester Fred kan altijd zo goed vertellen en grapjes maken. Jantje doet op school altijd heel erg zijn best, want hij wil overgaan naar de volgende klas.
Jantje wil namelijk dokter worden als hij later groot is, zodat hij zieke mensen weer beter kan maken.

Jantje heeft nóg een grote wens, namelijk zijn oma zien en haar weer eens lekker knuffelen. Jantje is stapelgek op zijn oma, maar helaas is zijn oma al een beetje oud en soms ook ziek. Daarom woont de oma van Jantje al een tijdje in een verzorgingshuis. Moeder heeft aan Jantje beloofd om naar het verzorgingshuis te gaan om oma te zien, want oma mocht een tijd geen bezoek hebben door de Corona. Net als de school was ook het verzorgingshuis gesloten en Jantje kon alleen af en toe met zijn oma door de telefoon praten.

Samen met mama ging Jantje op weg naar het verzorgingshuis en daar aangekomen zei mama: “oma zit meestal in de kantine, dus misschien kunnen wij haar door het raam zien”. Jantje rende naar de ramen toe en drukte zijn neus tegen het glas aan. Hij tuurde naar binnen en jawel, een stukje verderop in de kantine zag Jantje zijn oma zitten aan een tafeltje. Hij riep: “oma, oma”, maar helaas hoorde oma hem niet. Jantje begon te huilen en schreeuwde nu heel hard: “OMA, OMA, ik sta hier”, terwijl de tranen over zijn wangen rolden.

Gelukkig hoorde oma het nu wel en toen zij Jantje zag stond zij op en liep zij langzaam met haar rollator naar het raam toe waar Jantje stond. Dag lieve schat zei oma, wat heb ik je gemist kleine boef. Ik heb u ook zo gemist oma, zei Jantje. Ik wil u zo graag vasthouden, knuffelen en een kus geven”. Nog even geduld hebben jongen zei oma. Oma is net ingeënt, zodat ik niet ziek kan worden.

Het zal niet zo lang meer duren en dan gaat ook het verzorgingshuis weer open voor bezoek, eigenlijk net zoals de school snap je? Het komt wel goed jongen. Echt waar. Nog even volhouden en dan kunnen wij straks weer lekker bij elkaar zitten en knuffelen. Natuurlijk ging het praten niet zo makkelijk met het glas er tussen, dus zei mama na een poosje: “kom jongen, we gaan weer terug”. Geef oma maar een kushandje. Jantje huilde want hij miste zijn oma zo, maar mama stelde hem gerust.

Wij gaan binnenkort weer naar oma toe hoor en dan mogen wij misschien oma weer lekker vasthouden en knuffelen. Terwijl Jantje en zijn moeder wegliepen draaide Jantje zich nog even om en riep: “Dag oma. Ik vind je lief en ik hou van je”. Daaaaaaaaag lieve oma………………….

Ingestuurd door:
Sjaak Aue

Heeft u ook een leuk verhaal, gedicht, mop, rebus, etc. wat u met anderen wilt delen? Stuur het op naar ons. Wij zij er erg blij mee voor deze pagina.