Nieuwsbericht (01-03-2021)

Lieve mensen,

Even een oppeppertje, want daar zijn we aan toe! Er gebeurt zoveel op het ogenblik. We worden er allemaal niet vrolijk van, maar hou het nog even vol. Laat corona ons er niet onder krijgen, Laat zien dat we sterk zijn. Vaak hoor ik: “Ja hoor, maar ik ben zo eenzaam”! Lieve mensen, heus ik weet het, maar bedenk dat je niet alleen bent. Het is ook behoorlijk zwaar en echt, dat begrijp ik best.

De tv vind je niet meer leuk en als je in huis om je heen kijkt vind je het huis niet meer gezellig. Geen zin om te lezen en omdat je niet in beweging komt gaan je botten zeer doen, je word moe. Maar er zit verandering in de lucht. Het wordt langer licht. Ik hoor de vogels fluiten. Het is niet meer zo koud. Het gaat er al weer buiten wat vrolijke uit zien en we krijgen weer moed. Dat is wat moeten hebben, de moed om weer even lekker de straat op te gaan. Zeg niet meteen: “Ik vind er niks aan, ik ben alleen”. Probeer met een glimlach de straat op te gaan en groet elkaar als je iemand tegenkomt. Daar word je toch wel vrolijker van. Let een beetje op de buren en als er geen contact is, probeer dat te veranderen. Ook deze mensen zijn misschien eenzaam. Misschien vinden ze het wel leuk om uitgenodigd te worden voor een kopje thee of koffie.

Ik had van de week ook zo’n bui en was behoorlijk sacherijnig en wat heb ik toen gedaan? Mijn theetafel onderhanden genomen! Ik heb alles lekker afgewassen en de tafel weer eens goed in de was gezet. Het ziet er nu weer prachtig uit. Daar word ik nou vrolijk van. Toen ik toch zo lekker bezig was dacht ik: “Weet je wat? Ik ga ook meteen even de ramen lappen. Eerst het houtwerk met een sopje en toen de ramen. Daarna heerlijk opgewreven met een krant. Het resultaat was prachtig. Tijdens het werk had ik er gezellige muziek bij opgezet en liep ik heerlijk mee te zingen. Ik was echt weer helemaal blij.

De volgende dag hoorde ik plotseling me toch een herrie! Ik kijk naar buiten wat denk je? De glazenwasser stond mijn brandschone ramen te lappen! Ik naar buiten toe en ik vroeg de man: “Valt je niets op”? Jazeker zei de glazenwasser. De ramen waren helemaal niet vuil. Ik ben blij dat je het hebt gezien, want ik heb ze gisteren gelapt. Ik weet niet of je het weet zei de glazenwasser, maar je zit in mijn wijk en dat mag niet. Ohhhhh zei ik, zal ik dan maar een lekker kopje koffie voor je inschenken? Ja graag zei de glazenwasser met een lach, dan zal ik er niet meer over zeuren dat jij in mijn wijk de ramen lapt. Mijn sacherijnige bui was weer helemaal over.

Geniet van de kleine dingen in het leven, zoals een lekkere schone theetafel of lekkere schone ramen. Geniet er van om lekker een blokje om te lopen, of om een praatje te maken met de buren of de glazenwasser. Durf je niet zomaar bij de buren aan te bellen? Stop een briefje in de bus met een uitnodiging! Zijn er onder jullie personen die slecht ter been zijn maar toch zo graag even er uit willen? Laat het mij even weten, dat help ik om een oplossing te zoeken. Bel maar! Mijn telefoon- nummer is: 06-105.036.40 of 0299-842.321. Het duurt lang, maar het komt goed. Vertrouw daar maar op. Hou de moed er in. Blijf gezond en voor jullie allemaal ……………………………………………

Een dikke knuffel,
Maria Deen

Related Articles

Andere berichten

Steun ons.

Voor slechts 5 euro per maand bent u al donateur en maakt het ons als stichting mogelijk
om veel mensen heel erg gelukkig te maken.